Kom jij tijd te kort? Je gezin, baan, vrienden, sporten waar haal je de tijd vandaag? Plannen van de maand, week & dag is dan ook belangrijk. Als ondernemer, moeder en nu ook blogger moet ik immers strak met mijn tijd om gaan.

Als ondernemer, moeder en nu ook blogger moet ik immers strak met mijn tijd om gaan.

Mijn tijd is schaars en ik plan mijn dagen zeer nauwkeurig want tijd is geld, hieronder mijn 7 Time management tips:

1)  Plan

Plan je week van dag tot dag, en deel je dagen in blokken op. Wat ga je doen en wanneer moet het klaar zijn? Denk vooruit en schrijf het op voor jezelf. Vink het af als je klaar bent. Heb je een gezin plan dan samen de week. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone met geweldige ToDo apps zoals bijvoorbeeld Wunderlist. Vul hierin je ToDo’s in per week. Heb je gezamenlijke taken binnen je gezin of met collega’s deel ze dan. Zo houd je overzicht en ruimte in je hoofd. Neem jezelf voor om bepaalde taken bijvoorbeeld in de ochtend te doen en andere weer juist na de lunch. Plan zo je dag tot dag. Je zal zien… er komt meer ruimte in je agenda door overzicht en het plannen.

2)  Focus

Focussen klinkt makkelijk maar we weten allemaal dat wij als mensen kunnen worden afgeleid door dingen die wij leuk vinden. Dit is een valkuil voor velen van ons. Maar als ondernemer & moeder kan je niet alleen de dingen doen die leuk zijn. Focus op de hoofdzaken en besteed bijzaken zoveel mogelijk uit. Als ondernemer moet je focussen op dingen die geld opleveren.

3)  Blok tijd

Als je iets wil bereiken is  het van belang dat je hier tijd voor moet vrijmaken. Blok tijd in je agenda voor bepaalde taken en hou je aan deze tijden.

4)  Kleine stappen

Groten projecten bestaan uit een hoop kleinere projecten. Het opdelen in kleine stappen is dan ook te adviseren.

5)  E-mail

Geconcentreerd werken als je constant je e-mail in de gaten moet houden is moeilijk. Stel je email zo in dat deze elk uur/half uur wordt opgehaald. Doe alleen de urgente zaken en plan de andere. Spreek met je collega’s af dat urgente zaken niet meer per mail gaan, maar bijvoorbeeld per telefoon. En dat als jouw naam in de CC staat, jij niet iets met die e-mail hoeft te doen.Als je

6)  10 voor 10

Doe 10 kleinere taken voor 10uur. Dit geeft je een goed gevoel en ruimte voor de overige taken die je de rest van de dag kan uitvoeren.

7)  Neem pauze

Om te kunnen presteren op hoog niveau moet je ook je rust nemen. Zorg ervoor dat je pauzes neemt gedurende dag. Ga uit lunchen of maak een wandeling en zorg ervoor dat je even achter je computer vandaan gaat. Plan je pauzes op vaste tijden en neem zo ook echt.

 

‘Work hard, relax hard’

– Danny Lindner