Een goedgevulde keukentafel… wat houd ik daar toch van. Of het nu volwassenen of kinderen zijn, iedereen mag altijd bij ons eten.

Doordeweeks kies ik meestal voor een gemakkelijke maaltijd, maar in de weekenden kan ik echt genieten van koken en erna gezellig eten met gasten. Wij hebben een ruime eetkeuken met kookeiland dat zo ingericht is dat als ik sta te koken, ik gezellig kan meepraten. Samen avondeten is voor ons het rustmoment van de dag om de dag door te nemen. Om niet elke keer hetzelfde op tafel te zetten ben ik altijd op zoek naar nieuwe recepten. Soms op het internet maar het liefste in ‘echte’ kookboeken.. Hieronder vinden jullie mijn favorieten van dit moment:

Eten Enzo – Janneke Vreugdenhil

etenenzo

Dit boek is gebaseerd op de 4 seizoenen. Ik houd ervan om te koken met ingredienten van het seizoen, dat smaakt altijd extra lekker op dat moment. Zo heeft zij een overheerlijk recept met Vis, voorjaarsgroenten en papilotte. Ook de kinderen vinden dit om te smullen!

Ellemieke’s familie kookboek – Ellemieke Vermolen

ellemieke_boekcover

Ellemieke wilde haar kinderen meegeven om alles te proeven. Ik geloof erin om kinderen diverse gerechten te blijven aanbieden, dan wennen ze aan de smaken. In de hoop dat ze het uiteindelijk nog lekker gaan vinden ook mag iedereen hier in huis om de dag een gerecht kiezen. Onze dochter – Maud – mag dan voor haar broertje van 1 een extra dag kiezen. Op de dagen dat wij als volwassenen mogen kiezen, streven we ernaar dat ze iig de helft opeet. Ellemieke heeft gerechten samengesteld met veelal herkenbare ingredienten. Maud vindt het meeste van haar gerechten dan ook heerlijk.

No time to cook – Donna Hay

Donna - no time to cook

De titel zegt het al.. geen tijd om te koken. Doordeweeks is het zo druk met werken, sporten, speelafspraken en sporten van Maud dat ik ‘snak’ naar snelle maaltijden. Tegelijkertijd houd ik van pure gerechten en veel afwisseling. Een lekker gerecht uit haar boek is gegrilde varkensvlees met appelsla.  Maud is gek van appels en eet dit dan ook graag. In dit boek staan mooie foto’s, waardoor je al trek krijgt als je ernaar krijgt.


ChicksLoveFood 

chick love food

In dit boek staan simpele en gezonde recepten met maximaal 5 ingredienten. Dat willen we als drukke moeders toch allemaal? De opmaak van het boek is leuk en gemakkelijk ingedeeld. Van mexicaanse tosti’s (kidsproof) tot een creamy pasta met broccoli.. allemaal heerlijk.

Veel kookplezier! 

Contact

Neem voor meer informatie op via info@dannylindner.nl

» Telefoon: 010-761 82 90
» E-mail: info@dannylindner.nl
» Website: dannylindner.nl
» LinkedIn: Danny Lindner
» Instagram: dannylindner.nl
» Facebook: DoenSalesprojecten
» Twitter: DoenSales